۱۳۸۹ تیر ۲۸, دوشنبه

مردمی- مقدس- دیکتاتور تمام عیار



فیدل کاسترو با هدف رهایی کشورش از سلطه آمریکا و برقراری عدالت در کوبا، دست به مبارزه ی مسلحانه زد. او در سن 27 سالگی دستگیر ، محاکمه و به زندان افتاد. پس از آن، آموزش مهارت های پارتیزانی را در مکزیک فراگرفت. سرانجام مبارزات او، منجر به سرنگونی حکومت دیکتاتوری باتیستا شد و فیدل کاسترو در سن 33 سالگی به مقام نخست وزیر کوبا و سپس ریاست مجلس آن کشور و سرانجام به عنوان رهبر کوبا بر قدرت تکیه زد. به تدریج او به یک دیکتاتور تمام عیار در کوبا بدل شد و صدها تن از مخالفان خود را اعدام و موجب فرار هزاران تن از شهروندان کوبایی گردید. در نهایت او در سن 80 سالگی به علت کهولت سن قدرت را به برادر خود واگذار کرد.

گریگوری راسپوتین، کشیش دوره گردی بود که به دربار روسیه راه یافت. او به عنوان روحانی دربار با دخالت در اداره ی کشور در امپراطوری تزار عملا قدرت حکومت را در دست گرفت. او بتدریج به یک دیکتاتور تمام عیار در امپراطوری تزار مبدل شد. اعمال نابخردانه ی راسپوتین، کشور را به سوی انقلابی بزرگ راهی ساخت. نزدیکان تزار برای جلوگیری از وقوع انقلاب تلاش می کردند، اما قدرت در دست مرد مقدس مآبی با لباس روحانی بود که سخن کسی را نمی شنید و سرانجام موجب فروپاشی سلطنت امپراطوری تزار، نیکلای دوم شد.

علی حسینی خامنه‌ای در مشهد بدنیا آمد. او از روحانیون مخالف حکومت ستمشاهی ایران بود و چندین بار دستگیر و زندانی شد. او سرانجام به ایرانشهر تبعید گردید. با پیروزی انقلاب اسلامی، علی خامنه‌ای در کنار رهبر انقلاب، آیت الله خمینی به قدرت رسید و 8 سال در پست ریاست جمهوری ایران بود. پس از درگذشت آیت الله خمینی، او با وجود اینکه شرایط قانونی و شرعی برای احراز مقام رهبری ایران را نداشت، در سن 50 سالگی به جانشینی آیت الله خمینی منصوب شد. او بتدریج حیطه ی اختیارات خود را گسترش داد و به عنوان رهبر سیاسی و مذهبی، به یک دیکتاتور تمام عیار بدل گردید. نقش او در اجرای عملیات تروریستی معروف به میکونوس و بمب گذاری آرژانتین، جلوه ی حکومت او را به حکومتی تروریستی، در دنیا بدل ساخت. در انتخابات دهم ریاست جمهوری ایران، در حالیکه مردم و بخشی از حکومت او، به تقلب گسترده در انتخابات اعتقاد داشتند، او به حمایت از انتخابات، مقتدرانه به سرکوب مردم و دستگیری مخالفان خود پرداخت و با کشتن صدها تن از مخالفان، دیکتاتوری حکومت خویش را علنی ساخت. عده ای از مخالفان او در زیر شکنجه جان باختند، دهها تن در سرکوب های خیابانی کشته شدند و عده ای نیز اعدام گردیدند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر