۱۳۸۹ تیر ۲۶, شنبه

مجازات سنگسار


محمد جواد لاریجانی از مجازات سنگسار دفاع کرد

(اواخر تیر ماه 89) خدا را سپاس که حکم سنگسار خانم سکینه محمدی آشتیانی، ظاهرا برطرف شده است اما دوازده نفر دیگر در صف این حکم الهی هستند. در هر صورت این حکم در مجازات های مترقی اسلام، همچنان وجود دارد و منکر آن منکر خدا و دین، به حساب می آید. اما این حکم از کجا آمده است؟

پاسخ آن ساده است. از تورات. اینکه پیش از تورات هم بوده یا نه، مهم نیست. آنچه مهم است اینکه در تورات آمده است و انجیل آن را به عنوان دستور خداوند به پیروان خود (پیش از مسیح) برشمرده است. اگر چه بعد از مرگ حضرت مسیح، این حکم را روا نمی داند. در قرآن اشاره ای مستقیم به سنگسار ندیده ام ولی مجازات های سنگین دیگری چون از کوه پرت کردن، دست و پا قطع کردن و دیگر مجازات ها به صراحت آمده است. برخی از احکام اسلامی، ریشه در دین یهود دارد و برخی ریشه در فرهنگ عرب پیش از اسلام. در هر صورت این حکم به عنوان یک حکم الهی در اسلام پذیرفته شده است.

اعتقاد به اسلام و احکام آن، از سوی ریاضی دان و سیاستمدار ما، آقای لاریجانی، منجر شد که ایشان عقلا، سنگسار را شکنجه ندانند. بی شک بخشی از مخالفان این متن هم، به خاطر اعتقاد به اسلام، وظیفه ی شرعی خود می دانند که از احکام خدا دفاع کنند و آن را عقلانی و عادلانه بخوانند. اما در وحشیانه بودن این حکم شکی نیست. چه فرمان خدا باشد و یا حکم بدوی سی قرن پیش.

اینکه چنین حکمی بندرت صادر می شود و در شرایط نادری پیش می آید، سرپوشی بر چهره ی خشن حکم و مجریان و طرفداران آن نیست.

چه باید کرد؟ کسی که به دین اسلام، اعتقاد و دل بستگی دارد و می خواهد از خشونت و اعمال وحشیانه دفاع نکند، چه باید بکند؟

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر